Az alábbi nyilatkozat a Természetgyógyászat 1993 márciusi (és a Reiki Újság áprilisi) számában jelent meg, 56 reikimester aláírásával.

 

A Dr. Mikao Usui-féle rendszer amerikai, magyar, német és svájci Reiki mestereinek

KÖZÖS NYILATKOZATA

 

A Reikivel kapcsolatban az utóbbi időben megsokasodtak a zavaró jelenségek. Alábbi nyilatkozatunkat tények alapján és nem minősítő célzattal tesszük.

F.E. Eckhard Strohm, A R.A.I. nevü szervezet megalapítója, önhatalmúlag nevezte ki magát a dr. Mikao Usui-féle Reiki rendszer mesterének. Dr. Mikao Usui rendszerének csak az lehet mestere, aki az ő spirituális láncába kapcsolódva, élő Reiki mester által lesz kiképezve és beavatva. A R.A.I. által végzett behangolások a Reiki-szimbólumok használata nélkül történnek.

Ezen tények ismeretében javasoljuk a R.A.I.-nak, hogy Strohm úr módszerét saját elnevezéssel illessék, ezzel is megakadályozva minden félreértést és elkerülendő bárminemü vitát. A REIKI Usui mester elnevezése, maradjon ez kizárólag az ő rendszeréé. A világon nagyon sok jó energetikai rendszer van, amelyeknek követői nem érezték szükségét, hogy módszerüket másnak, pl. Reikinek nevezzék.

Mi az eredeti, Usui-féle tanítások és útmutatások követőinek valljuk magunkat és célunk a Reiki tisztaságának megőrzése.

Bacskainé Dombóvári Katalin, Heide Bauer, Walter Binder, Gisela Böck, Franziska Christoph, H. Jürgen Colombara, Hofman-Hans Dressler, Emődi Csaba, Margrit és Kristóf Eördögh, Erdész Judit, Brigitte Fachinger, Sigrid Fuhrmann, Helga Grunwald, Shunyam Jupp Hilger, Paula Horan, Edith és Horst-Tiederle, Peter Höller, Gudrun Jager, Isolde Kaiser, Király Rita, Petra Kirches, Ulrike Klemm, Krishna Kloers, Kövesi Péter, Kun István, Petra Landeck, Hans J. Lenz, Doris és Marco Guido, Ursula Maurath, Heide Meine, Brigitte Müller, Rosmarie Palan, Anette Pollak, Jürgen Pospisil, Ilona Praschke, Dr. Hans J. Richter, Karin von Riegen, Saajit Detlef Sauer, Elvine Schifferer, Hannelore Schmidt, D. Schneider-Damm, Regina Sigrid Wagner, Szabó Erzsébet, Werner és .J.Thate, Werner Utzmann, Ute Volker, Ute és Volker Hoffmann-H.-D., H. Joachim Walter, Irene Wis-Schortgen, Michaela Zabel, Walter Zeiss


 haza       WebWorks: 3T kkt -- Sipi