Tiszteletbeli mestereink

www.reikitanfolyamok.hu www.reiki.org.hu
www.mature-reiki.hu   
www.usui.hu

MaTURE Kuckó
(
Bp.V. Vármegye u. 15. kapukód:11 )


Publisher: 3T   Bp
Web mindenes: Sipi

 

   Gyenis Ani

   

Ajánlás

Kétfajta ember létezik:

Az egyik, akinek „van” Reiki energiája, megkapta rá a behangolást, és éli azt. A másik, aki még nem tudja, hogy neki is van. Nincs rá behangolva.

A tanfolyamaimon a „behangolás” kifejezést a hangszerek példájával szoktam megmagyarázni. Minden hangszerben ott van a lehetőség, hogy a dallamot a legtökéletesebben szólaltassák meg rajta. Előtte azonban föl kell hangolni, hozzá kell   hangolni az „A” hanghoz, amit a hangvilla rezgése ad. Ha ez megtörténik, csodálatos harmóniában szólnak együtt a különböző hangszerek.

Ez történik a behangoláson is. A szíved és a tudatod az AUM – ra hangolódik. Az AUM az univerzum rezgése, és a szívedet célozza meg.

Ajánlom ezt az írást azoknak, akik készek rá, hogy beleolvadjanak az Univerzum rezgésébe.

 

„Csak kétfajta ember él: az egyik teljes szívvel szolgál az Istennek,

a másik teljes szívből imádkozik hozzá, mert még nem ismerte meg.”

                                                                                     Pascal

 

 

REIKI – könyvem I.

 

Ma a 2000. év Pünkösd vasárnapja van, hársfaillatú. A Szentlélek kiáradásának ünnepe. Úgy gondolom ez a legjobb nap arra, hogy elkezdjem leírni, hogy éltem meg én a Szentlélek kiáradását, és hogy élték meg mások is, akik később az én Reiki tanfolyamaimon vettek részt.

A fordulópont az életemben 10 évvel ezelőtt történt.

Ezt megelőzően 25 évig tanítottam általános iskolában magyar irodalmat, nyelvtant és éneket. Szerettem tanítani. Szerettem a gyerekeket, mindig jó kapcsolatom volt velük. Hasonlóképpen a szülőkkel is mindig megtaláltam a kapcsolatot az együttdolgozáshoz a rám bízott gyerekek érdekében. Tanárságomat nem munkaként éltem, hanem hivatásként. A lelkem mélyén mindig tudtam, hogy ennél több a dolgom, a lehetséges hatósugaram ennél nagyobb.

Egy meleg júniusi délután láttam meg egy hirdetményt az utcán, hogy Karl Everding frankfurti pszichológus Reiki tanfolyamot hirdet.

Megálltam a vastagbetűs szó előtt, ami olyan újként hatott. Alatta zárójelben két szó volt: „kézrátételes gyógyítás”.

Nyugtalanságot éreztem, izgatott lettem.

10 évvel ezelőtt nagyon különösen hatottak ezek a szavak az utcán, és tudtam, hogy rátaláltam valamire. Egészen idáig „kereső” voltam. Nehezen, de eljutottak a kezembe olyan könyvek, amik akkoriban nyilvános forgalomba nem kerülhettek, mint pl: a Scientia Sacra, ami Hamvas Béla csodálatos gyűjteménye az őskori emberiség szellemi hagyományairól, vagy Baktay Ervin Sanatana dharma - ja, vagy Deal Carnegi könyvei és még néhány nagyszerű mű, amik még éhesebbé tettek valaminek a megtapasztalására.

Jelentkeztem a tanfolyamra, és amikor azt mondták, hogy sajnos a létszám betelt, úgy éreztem, hogy lemaradok az életemről. Kétségbeesett kérlelésemre 32. résztvevőként elfogadták még a jelentkezésemet. Fogalmam nem volt mi ez, csak nyitott voltam, az elmém nem állított akadályokat, visszatartó kérdéseket elém.

Egy gyönyörű, teliholdas júliusi hétvége volt a tanfolyam ideje. A tanfolyam német nyelven szólt, csak tolmáccsal kommunikálhattunk a tanfolyam vezetőjével, a Reiki nyelve azonban minden nyitott lélekhez egyformán és érthetően szólt.

A behangolás végeztével, mikor Karl mindannyiunkat megölelt, ért a varázsütés. Végtelen hálát éreztem, és boldogságot a Reiki megtapasztalásáért.

     

     

                       Karl Everding

 

Lényegtelenné vált a környezet, ami igen mostoha volt. Egy művelődési ház rossz levegőjű, rideg, nem túl tiszta nagyterme, ahová még a nap sem tudott besütni, de hát  ez volt, anno 1990 - ben.

 

Befeléindulásom megkezdődött.

Az energia továbbadását, megosztását azonnal megkezdtem a tanfolyam után a családommal. Mindannyian - a lányom Bogi, a fiam Tamás és a férjem Jenő - nyitottan fogadták, és a gyerekeim is készek voltak résztvenni egy behangoláson, amire egy évet kellett várniuk, mert az volt a következő tanfolyam időpontja. Reiki - tanár ugyan volt már akkoriban Magyarországon de én Karl Everdinget választottam mesteremnek és tudtam, hogy a legjobbat választottam. Szép volt várni Rá.

Mindkét gyermekem Reiki Tanár/Mester. Tanárrá képzésünk egyszerre történt, és erre büszke vagyok.

Én egy másmilyen minőségbe kerültem magammal mint eddig, és a kapcsolatom minősége más emberekkel, növényekkel, állatokkal, a körülöttem lévő történésekkel átalakult. Nem megváltozott egyszerűen, hanem átalakult, transzformálódott.

A transzformáció azt jelenti, hogy nem kötődünk körülményekhez, adottságokhoz, előfeltételekhez. A transzformáció abból keletkezik, akik valójában vagyunk.

Transzformáció = hazajönni

So Hum” 

Megtaláltam valódi lényemet. Azt a lényemet amely fenntartja, táplálja, hordozza a világot. És ha ma megkérdezi tőlem valaki, hogy ki vagy mi vagyok, mivel azonosítom magam, mi az elkötelezettségem, akkor azt mondom:

Én a Szeretet vagyok. Egy lehetőség vagyok a Számodra, hogy megtapasztalhasd általam a Te valódi lényedet, és Te egy lehetőség vagy a Számomra, hogy megtapasztalhassam valódi lényemet, és a szeretetemet élhessem.

Amikor Szeretetről beszélek, nem érzelemről beszélek. Nem arról, hogy ha te… akkor szeretlek. A Szeretet Tér, befogadó Tér. Nem válogat, elfogad.

A Reikiben gyönyörűnek találom a szabadságot és függetlenséget. Hogy nem kötődik valláshoz, nincs hierarchikus rendszere, és ezáltal a Te felnőtt valódi nagyságodat célozza meg.

Tanfolyamaimon volt már katolikus, református, evangélikus, zsidó, mohamedán, hindu, Jehova tanuja és ateista résztvevő is. Minden régi beidegződés feloldódik a Reikiben, és ez valódi ökumenizmus.

 

 

„Csak egyetlen vallás létezik,

a Szeretet vallása.

Csak egyetlen kaszt létezik,

az Emberiség kasztja.

Csak egyetlen szó létezik, és ez

a Szív szava.”

 

                                                 Sathya Sai Baba

 

Ich halte dich

           Carl - W. Röhrig

 


 

A gyufa megszólította a gyertyát:

-- Az a feladatom, hogy meggyújtsalak.

-- Csak azt ne! - mondta félősen a gyertya. - Ha én égek, a napjaim meg lesznek számlálva, és idővel senki sem fogja szépségemet csodálni.

A gyufa elgondolkodott ezen, és így válaszolt: Én csak egyet tudok: meggyújtani. Ha ezt nem teszem, feladatomat nem hajtom végre, és így rendeltetésem célját téveszti.

-- Jó, ezt megértem - válaszolta a gyertya - de mi közöm ehhez?

-- Te egy gyertya vagy, aminek az a szerepe, hogy fényt adjon. Egész életedben hideg és merev akarsz maradni, és a feladatvégzést elkerülni? - kérdezte a gyufa.

-- De hát az égés az fáj, és ha meggyújtasz, az erőm egyszer elfogy. Az lehet - adott igazat a gyufa - de nem az elrendeltségünk titka, hogy mindketten fényt is adjunk? Te másoknak kell, hogy fényt szolgáltass! Minden fájdalmad és energiád amit leadsz égés közben, meleg, sugárzó fénnyé válik, aminek sokan fognak örülni. Ha ezt nem teszed, környezetedet a sötétség fogja uralni.

Ezen egy kicsit elmeditált a gyertya, majd öntudatosan kiegyenesítette kanócát, és teljes odaadással azt mondta:

Gyújtsál meg engem!

                                                          

                                                                                  Dr. Beat Imhof

 


 

Mi a Reiki?

 

A tibeti gyógyításnak egy ősi formája, amit Mikao Usui fedezett fel újra. 

Hogy ki Mikao Usui? A Magyarországon megjelent könyvekben és a világhálón rengeteg információt lehet találni Usui mesterről. Személye körül túl sok a homály, amit talán mesterségesen keltettek, bár az ok számomra nem egészen világos. Úgy gondolom, hogy a nyugati keresztény kultúrkörben a buddhista Usuit ugyanúgy elfogadták volna. Tehát van keresztény és van buddhista változat a XIX. században született mesterről. Számomra mindkét változat szimpatikus, és elfogadható. A lényeg az, amit elérhetővé tett azzal, hogy elindított egy „láncreakciót”, és ezzel élővé, elevenné vált a Reiki.

 A Reiki egy japán szó, univerzális életenergiát jelent. Ugyanezt jelenti a Ki az Aikidoban, a Chi a Tai - Chi - ban. Mindannyiunkban megvan ez az univerzális energia, ami magát az életenergiát jelenti. Sok ember megtapasztalja a Reiki energiát segítségként, természetes transzformációs folyamata, és személyi fejlődése során. Általa bejárat nyílik a te fény - lényedhez, a magasabb énedhez. Megnőnek természetes képességeid és kreativitásod. A fejlődés és a változás fáradság nélküli folyamattá válik azáltal, hogy föloldódnak ismert és ismeretlen blokádok. Sok résztvevő számol be arról, hogy hétköznapjaiban több ereje, életkedve és jó közérzete van.

 A Reiki a kezek és a meghatározott szimbólumok által érkezik, nem pedig adják. A befogadott életenergia mennyisége a befogadó személy energiaszükségletétől függ.

 Nincsenek benne merev tradíciók, a szimbólumok formája is változhat a különféle iskolákban. A tanítás élő láncolat. Élő tanártól személyesen kaphatod csak a behangolásokat, és a tanári fokozatot is élő tanártól nyerheted. Könyvből nem megtanulható.

A Reiki tágulni képes, nem tud megmerevedni, intézményesülni. Hogy vannak oldalhajtásai, más irányzatai? Ez természetes. A szabadságból adódik. Az idő majd minősít. Ami autentikus és igaz, az megtartatik.

 

 

A transzformáció útja nem nehéz.

A kérdés az, megéri-e Neked a fáradságot, hogy transzformált tudatú legyél.

Vagy előveszed a kedvenc kifogásaid egyikét:

 

Nincs időm…

Nincs pénzem…

Nincs babysitter…

A munkám…

Nyár van…

Vendégeim lesznek…

Beteg vagyok…

Még nem vagyok rá elég érett…

Úgysem lesz jobb…

 

A Reiki fokozatai

 

A Reiki nem ezoterikus út.

Mindig újra fölmerülő kérdés a leendő résztvevők részéről: Képes vagyok rá én is? Igen. Ez is nagyon szép a Reikiben. Nem kell hozzá semmilyen előképzettség, különösebb olvasottság és még műveltségi szint sem. Amit kapni fogsz, nem teszi próbára a felfogó képességedet sem, nem az agyadban kell majd elraktározni valamit. Az apostolok sem voltak eredetileg írástudók. A nyitottságod elegendő. Az igazán nagy dolgok végtelen egyszerűek.

A behangolás által a gyógyító energia csatornájává válsz. Nem gyógyító leszel, hanem az energia gyógyít rajtad keresztül. A mester is csatorna.

Voltaképpen nincs is rá szükséged. Ez így most nagyon bizarr ellentmondásnak tűnik. A szükség hiány. És neked semmire nincs szükséged, mert a teljesség benned van, csak a tudatod még nem nyílt rá. Akkor miért egy egész hétvége, miért egy tanfolyam?

Mert szép így együtt tölteni az időt ebben az energiában, ebben a körben, és hogy megtapasztalhasd a Reiki erejét, szépségét, ez a legjobb alkalom.

 

Lényed transzformációja elkezdődhet. A feltételes mód azért van, mert ehhez csak Te kellesz.

 

A Reiki 1 tanfolyamon megtudtam és megértettem, hogy a Reiki valójában egy ünnepélyes önszeretet.

„…és szeresd felebarátodat, mint tenmagadat.”

Az ünnepélyes hétvége után természetesen hétköznapok következnek, amiket eztán megélhetsz úgy, hogy számodra most már minden nap az Úr napja lehet. Azt szoktam tanácsolni, hogy naponta legalább egy órát tölts Reiki energiában. Kezeld magad, légy magaddal. A tanfolyamon megtanulhatod a kezelési pozíciókat.

     Visszája 

    Fejünk a tömör űrön áll,

    talpunk a híg bolygóba nyúl,

    alsó részünkben menny lakik,

    fölsőnkben meg a pokol honol –

    vagyunk, éjjeltől nappalig,

    vagyunk. Az ember folyton él.

    Vagyok. Elmúlhatatlanul.

        Mihalik Zoltán

 

Reiki 2

Legkevesebb három hónap elteltével lehetőséged van a Reikiben továbblépni, és a Reiki 2. fokozatát elvégezni. A három hónap optimális idő, hogy eldönthesd, akarod-e.

Van-e benned elég szeretet magad felé, hogy másokat is szerethess.

Ezen a hétvégén megismerheted a szimbólumokat, amikkel a Reiki dolgozik. A négy szimbólumból hármat. Ez már beavatás. Beléphetsz a misztériumba, ami ezáltal meg is szűnik misztérium lenni.

A szimbólumok titkosak. Bár találkoztam könyvekkel, amik nem így kezelik, hanem egyszerűen közlik a jeleket és a beavatások menetét is. Az ő dolguk. A Reikit könyvből nem sajátíthatod el. A betű halott. A beavatás csak élő mestereken keresztül működik. A beavatások mindig is így működtek. A szent dolgokat nem tárták fel soha a tömegek előtt a tudás őrzői. Erre vonatkozóan Jézusnak is van egy intelme.

El szoktam mondani a tanfolyamaimon, hogy mindig tisztelettel és alázattal közelítsünk a jelekhez. Nem arra valók, hogy fecsegjünk róluk, hogy gyerekesen mutogassuk a barátainknak, hogy „Tudok valamit, amit te nem be be be…!” És nem is arra valók, hogy más tanárnál végzett emberekkel beszéljünk róluk, és összehasonlítgassuk a rajzainkat. A jeleket akkor, ott és úgy rögzítsd magadban, hogy mindig veled legyenek.

 

Segítségükkel megtanulhatsz időn és téren át energiát küldeni, kapcsolatot teremteni, az abszolúton át a másik forrásához jutni. A nagy erejű jeleket az életed minden területén használhatod, nemcsak gyógyításra. És megtapasztalhatod, hogy csodák pedig vannak. A gyógyító energián túl megnyílhatnak benned a kreativitás és az intuíció csatornái is. Mindez csupán a nyitottságod kérdése.

 

     Reiki kettő

    (to Ani-Bogi - from anybody)

    Honnan való vagy merre tart a lényeg –

    számít az?

    Itt sugárzik az örök jelenben,

    fölbugzó forrás, mely tükrözve lényed

    nem áraszt el, nem nyel magába téged,

    de úgy szikrázik: folyton látnod kelljen

    és hallanod, akár a néma csendet.

     

    Nyugodj meg ebben. És figyelj a SZÓRA

    Szellemkéz - vájta hosszú - óriás arccal,

    befordított fülekkel hallgatózva,

    határaid kémlelve rezdületlen -

     

    míg most a határtalan semmiségbe

    fúrsz egy likat.

                                     De azt

                                                 csak

                                                             úgy.

                                                                        Révületben.

     

                                                                                                       Mihalik Zoltán

     

Reiki 3

 Ha a Reiki útját választottad, jogod van hozzá, hogy mind a négy szimbólumot ismerd. Az eszköztárad a mesterszimbólummal lesz teljes. Ezt a Reiki 3/A tanfolyamán kaphatod meg.

 

A Reiki 3/B a tanári fokozat, a tanárképzés. Ezt a fokozatot azoknak ajánlom, akik készek arra, hogy az életüket erre tegyék föl.

Beszélhetnék rezgésszintekről, vibrációkról, és használhatnék más érdekes csengésű szavakat. Az igazság viszont az, hogy mindhiába. Ha nincs benned szeretet, elfogadás, megbocsátás - elsősorban önmagad felé - puszta elméletté válhat minden.

A Reiki áldás. Megtapasztalhatod a gyógyulást, önmagad gyógyulását. A gyógyulás minden szinten működik. Testi, lelki, szellemi szinten. Adj esélyt magadnak.

Kiterjesztheted az áldást mindenre, sugárzó lénnyé válhatsz. A környezetedben létező élőlények, növények, állatok is érezni fogják a „rezgést az erőben”.

Megtörténhet veled is az a csoda, hogy egyszer csak meglátod azt, amit már évezredek óta nézel, és ami csak arra vár már évezredek óta, hogy észrevedd.

Megvilágosodhatsz.

     Így állunk

    Az emberiség nincsen kész -

    de én egész vagyok.

    Egyik felem a napba néz -

    másik a nap. Ragyog.

     

                          Mihalik Zoltán

 

Csodálatos lehetőség rejlik a kezedben és a szívedben.

Hogy hogyan tarthatod meg azt az állapotot, amit egy - egy ilyen hétvégén megéltél?

Usui azt tanácsolja, hogy a napjaidat a következő gondolatokkal építsd fel:

 

  Pont ma hálás vagyok.

  Pont ma nem aggódom.

  Pont ma derűs vagyok.

  Pont ma tisztességes vagyok.

  Pont ma szeretek és tisztelek minden életet és létet.

 

A „Pont ma” abban támogat téged, hogy a jelenben légy. Itt és most. Ezek nem törvények, amiket be kell tartani. A Reikiben nincs „kell”, és nincs tiltás. Ha tudatos lény vagy nincs szükség tiltásokra, és törvényekre sem.

És ha minden nap előtted vannak a tanácsok, beépülnek a tudatodba, és hát mindig „pont ma” van. Ez segít és támogat abban, hogy tudatos légy. Maradj a jelenben. Kezdetben segít, ha ezeket a mondatokat leírod, és mondjuk a fürdőszobai tükörre ragasztod. Aztán ez beépül, és a lényeddé válik.

1. Ébredj a hála gondolatával. Felébredtél, új lehetőséget kaptál, megtartattál. Légy hálás, hogy újra kipróbálhatod magad. Nézd meg mennyivel jobb így, mint nyűgösen tapogatni az óra után: „A francba, már megint reggel van…., hol a kávém….., már megint nincs időm semmire, rohannom kell…”

Ébredj korábban, és adj időt magadnak. Tedd a kezedet a szívcsakrádra és a napfonatra, vagy a köldökcsakrádra és élvezd az életerő áramlását az egész testedben.

 

2. Ha figyelmet és szeretetet adtál magadnak, nincs miért aggódnod. Ha tudatos vagy, nincs miért aggódnod. A dolgok a te aggályaidtól függetlenül működnek. A te dolgod, hogy éber légy. Ne csak úgy lásd a dolgokat, ahogy tudod, hogy vannak, ahogy megtanítottak látni, hanem lásd valóban, amit látsz.

 

3. Amikor csatlakoztunk ehhez a világhoz, elveszítettük a teret, hogy arcunk legyen. És azóta nézünk kifelé a fejünkből két kis lyukon. Nézd az embereket reggel a buszon, a metrón, a boltban. Milyen savanyúak, rosszkedvűek, vagdalkozásra készek.

 

Nézd, és láss! Ha azt hiszed, hogy ők nem te vagy, hát tévedsz. Tükörbe néztél, és nem tetszik aki visszanéz rád. Emlékszel még arra, amikor szerelmes voltál? Minden gyönyörű volt, rózsaszín. Az emberek kedvesek voltak, rád mosolygott aki szembejött veled, engedményeket kaptál, és tudtad, hogy a világ gyönyörű, a teremtés isteni.

A világ mindig ilyen. A lét minden pillanatban fenséges. Sugározd a derűdet, és visszatérül.

(+) + (+) = +

A két kis lyuk helyett nézd és lásd a világot egy nagy nyitásból.

 

4. A rádbízott feladatokat végezd 100%-osan. Mindegy, hogy az mi. Legyen az a mosogatás, takarítás, ruhák összehajtogatása, az íróasztalon lévő intéznivalók, a környezeted apróságai, a munkahelyed feladatai, vagy bármilyen részfeladat. Légy tudatos, és 100%-os. Minden visszaköszön majd.

 

5. Az élet egy gyönyörű ajándék, és különleges privilégium, hogy ember lehetsz. Nézz körül! A létezés érted van, nem ellened. Egyetlen formája sem. Egyedül te vagy a létezés ellen. Minden formája ellen.

Te nem egyszerűen csak a táplálkozási láncolat csúcsa vagy. Csúcsragadozó. Amikor elfogyasztod egy megölt állat husát, nem tudod, hogy mi történik azon kívül, hogy csillapítod az éhségedet, és kiszolgálod ínyenc érzékeidet.

Mielőtt az állatot megölik, ő félelmet, dühöt, agresszivitást érez. Te megeszed az ő dühét, félelmét, agresszivitását. Az energia ugyanis nem vész el, csak átalakul. Ezt a szabályt már az általános iskolában megtanultad, de mégsem tudod mit jelent. Én nem mondom, hogy légy vegetáriánus, de légy tudatos. Tudd, hogy mi történik, és gondolj tisztelettel az állatra, akiben ugyanúgy lélek lakik. Nem alacsonyabbrendű, mint te vagy. Adj Reikit az ételnek, és az anyag szerkezetében megváltozik, és a te tudatodban is bekövetkezik egy változás. 

Amikor azt mondják, hogy valaki úgy zabál, mint egy állat, ez sértő. De nem az emberre nézve találom ezt annak, hanem az állatot sérted meg. Ő ugyanis mindig annak megfelelően cselekszik, ami az ő programja. Míg az ember nem.

Hogy mit tudsz tenni az esőerdőkért, vagy a bálnákért? Ne csapd agyon a méhecskét, vagy az ősszel fáradtan berepülő darazsat, mert úgy gondolod, hogy veszélyes, fájdalmat okoz a szúrásával. Nem teszi, ha nem kell tőled tartania. És ha sündisznó megy át előtted az úton, hát lassítsd le magad, és az autót, tekinteteddel óvd, amíg átér. Rád van bízva.

Légy éber! „Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan.” A tengerbe ömlött olajért is te vagy a felelős, a te tudatod is része a kollektív tudatnak. „Senki sem külön sziget… a harang érted szól.”

Good - bye old world

Carl – W. Röhrig

 

     Mibenlét

     

    Az Isten belőlünk áll össze,

    Jár - kel közöttünk összevissza.

    Nem bírhatja szent lábát tenni

    oda, ahol még nincsen semmi,

    ott a lábunk, ott az agyunk,

    Mindenhol Ő van - mi vagyunk.

     

                  Mihalik Zoltán

 

 

Tele vagyunk reményekkel, vágyakkal, kívánságokkal, elvárásokkal a világ felé. Ha úgy érzed, hogy ezek cserbenhagynak, az azért van, mert nem ismered a technikát, amivel megvalósíthatod őket. De ha a Reiki a Te számodra csak egy „technika”, nem jutsz messzire.

A Reiki transzformációs út, és Te képes vagy a transzformációra. Adj esélyt magadnak! Nem muszáj. Egy lehetőség. („És új Mennyország lesz itt a földön, ha az isteni akarat rajtad keresztül a földeken kiárad.”) Itt és most.

 

    Túlvilági üzenet

    Ne kérdezzed: mikor van, merre van.

    Úgy áll - úgy él, amint régóta hittem.

    Egyszerűen minden egyszerre van -

    és itten.

     

       Mihalik Zoltán

 

Nincs benne semmi ködös, homályos, misztikus és hihetetlen. Spirituális lénnyé válhatsz. A spiritualitás az élethez való hozzáállást jelenti. Ilyen egyszerűen. A rádióban hallottam az elmúlt évben egy műsorban, hogy egy felmérés szerint az életminőség tekintetében Magyarország valahol nagyon messze, a 40. helyen áll. Lengyelország, Szlovákia és még 37 másik ország is megelőz bennünket. A felmérés nem az életszínvonalról, hanem a minőségről szólt. Elgondolkodtató az Élethez való hozzáállásunk.

 

  Köszönöm mindenekelőtt Gyerekeimnek, akik szeretetükkel, készségükkel, tartásukkal támogatnak, és velem vannak ebben a munkában.

  Köszönöm Férjemnek, aki biztosította számunkra az anyagi feltételeket.

  És köszönöm azoknak, akik résztvevői a tanfolyamaimnak, és másokat is megnyernek, s így gyöngyszemeivé válnak egy szép láncnak.

  Köszönöm, hogy egy korban élhetek Sathya Sai Babával, és megtapasztalhattam személyesen lényének közelségét Puttapartiban.

  Köszönöm, hogy részesülhettem, Mother Meera darshanjában.

  Köszönöm, hogy Tadje Dorje 16. Karmapa elé járulhattam és áldásaiban részesülhettem.

  Köszönöm, hogy Őszentsége, a Dalai Láma személyes légkörét megtapasztalhattam.

Gyenis Tamás, Bogi, Yogi Shanti, Ani

 

            Ígérem, hogy az életem minden eseményét az abszolút szeretet megnyilvánulásaként  fogom megélni.

 

 

Résztvevők beszámolói

 

Kovács Gábor -- Boldogság szutra

Julika  (könyvesbolti eladó)  -- Milyen változást hozott az életemben a Reiki?

Vajda Ferencné Marika (betanított munkás)

Panka   (1997)

Reiki, ahogy egy materialista fizikatanár látja, avagy ahogy egy materialista megtalálta Istenét

Csuvarszkiné, Gabi óvónő

Andrejné Szláby Ágnes  -- Hogy mit kaptam a Reikitől?

Dr. Kalácska Gábor egyetemi tanár

Puruczki Zsóka

Kurta András - festőművész

Kovács Gábor  tanár  -- Reiki napló