Tiszteletbeli mestereink

www.reikitanfolyamok.hu www.reiki.org.hu
www.mature-reiki.hu   
www.usui.hu

MaTURE Kuckó
(
Bp.V. Vármegye u. 15. kapukód:11 )


Publisher: 3T   Bp
Web mindenes: Sipi

 

A Reiki mint gyógymód

 


A reikinek alapvetően kétféle megközelítése létezik. Az egyik a gyógyításra, a másik a szellemi fejlődésre helyezi a hangsúlyt. A kettő nem független egymástól, hiszen az ember holisztikus felfogása szerint minden mindennel összefügg. Usui sensei szerint a reiki a betegségek esetén, mint „szellemi gyógymód” működik.
A reiki valójában élet-energia, az egyetemes létezés, vagy ha úgy tetszik, a feltétel nélküli szeretet energiája. Ezt akár Istentől, akár az Univerzumtól (kvantumvákuum, pszi-mező stb.) származó erőnek nevezhetjük, saját hitrendszerünk szerint. A reiki objektív, létező energia, amely független attól, hogy mit gondolunk róla, hogy milyen elméleteket gyártunk hozzá. Intelligens, pontosan „tudja, hol a baj a beteg szervezetében. Oda áramlik, ahol szükség van rá, és azt csinálja, amire szükség van. Tehát nem a reiki gyakorlója gyógyít, hanem mindössze a beteg ember rendelkezésére bocsátja az energiát, amit annak szervezete úgy használ fel, ahogy arra szüksége van. A reikibe beavatott személy, ha kezeit egy beteg ember testére helyezi, képes csatornázni számára az élet-energiát. Méghozzá koncentrálás nélkül. Ugyanis a reiki behangolás megnyit egy energia csatornát a beavatott személyben, és ha ezután akár magára, akár másra helyezi a kezeit és az illetőnek szüksége van a reikire, a kezelőn keresztül a beteg szervezete lehívja a számára szükséges élet-energia mennyiséget. Természetesen nem elég általában egy alkalom, a kezelést többször ismételni kell.
Az a csodálatos, hogy a reiki nem egyfajta frekvencia, nem egy fix rezgés, hanem a beteg minden szerve olyan és annyi energiához jut, amire ott szükség van! Nagyon egyszerű és nagyon csodálatos gyógymód. Az sem elhanyagolható szempont, hogy aki kizárólag reikivel kezel, nem alakul ki benne az egoizmus, saját nagyszerűségének vagy „kiválasztottságának” téveszméje – ami sajnos nem ritka egyébként sikeres gyógyítóknál és bizonyos módszereknél.
Itt kell megemlíteni, a reiki ebből a szempontból nem bioenergia, a reiki kezelő nem a saját energiakészletét használja, a reiki nem tud elfogyni, nem lehet vele ártani, sőt akár betegen is tudja magát kezelni. Sőt, saját magán akkor is segít, ha éppen másokat kezel, és minél több emberen segít, annál ellenállóbb lesz a szervezete a betegségekkel szemben. Természetesen saját magunk rendszeres kezelése nem elhanyagolható követelmény. Mindez nem jelenti azt, hogy a reiki gyakorlója sohasem lesz beteg, hiszen a betegségeket kiváltó lelki és külső okok mindenkinél jelen lehetnek – de ez lényegesen ritkábban fordul elő, és hatékonyan tud magán is segíteni.
A reiki igen hatásosan csillapítja a fájdalmat, csökkenti a vérzést sérülések esetén.
Sok reiki gyakorló jól ismeri a sebgyógyító hatást is. Ha például elvágjuk a kezünket, a másik kezünket a seb felé tartva kb.10-30 percre, a seb gyorsan gyógyulni kezd. Igen érdekes, hogy először középen forr össze tapasztalataink szerint, és nagyobb seb esetén is, ha rendszeresen kezeljük, hegesedés nélkül gyógyul! Égési sérüléseknél is nagyon gyorsan kifejti hatását.
Régi, krónikus betegségek esetén eddigi tapasztalatok szerint azért több kezelésre van szükség a teljes gyógyuláshoz. A reiki számára eleve gyógyíthatatlan betegség  nincs. Ezért a tanfolyamok elvégzése mindenkinek, egészséges és beteg embereknek egyaránt javasolható.
Reiki energiával nem csak emberek, de állatok, sőt növények is kezelhetők, de feltölthetők energiával kristályok, élelmiszerek, Folyadékok is. Masaru Emoto japán kutató „A víz üzenetei” című könyvében bemutatja, milyen módon hatnak pozitív energiák a lefagyasztott vizcseppek jégkristályainak kialakulására. Ugyanígy láthatóvá tehető a reiki energia vízre gyakorolt hatása is. Gyógyszerek reiki-energetizálása esetén pedig azok káros mellékhatásai csökkenthetők.
Sokan úgy gondolják, hogy mivel minden betegség lelki természetű, jó kedélyű emberek ritkán betegszenek meg. Egy biztos: A reiki kezelést kapó személyben nő az életenergia, az életkedv. A kezelések során felléphet egy erős tisztulás is, a szervezetből távoznak a méreganyagok, melyek esetenként évtizedek óta gyűltek a szervezetben.


Hogy milyen betegségek esetén mely pontokat, szerveket célszerű kezelni, arról bővebbet a reiki I. átadáson lehet tanulni.