Tiszteletbeli mestereim

www.reikitanfolyamok.hu www.reiki.org.hu
www.mature-reiki.hu   
www.usui.hu

MaTURE Kuckó
(
Bp.V. Vármegye u. 15. kapukód:11 )


Publisher: 3T   Bp
Web mindenes: Sipi

 

 

       MESTEROLDAL

                                                                             (A képekre vagy a nevekre kattintva jutsz el a bemutatkozó oldalra)

Alapító mestereink

Usui Mikao            1865. augusztus 15. - 1926. március 9

A reiki alapítójának élete meglehetősen legendás. Mindmáig valós adatok keverednek mesékkel és félreértésekkel. Az írásunkban megkíséreljük a különböző adatok összeolvasásával egy hiteles élettörténet felállítását.

Hayashi Chujiro        1878 - 1941. május 10

1902. decemberében fejezte be tanulmányait a katonai iskolában, tengerésztiszt volt. A reiki teljes átadását 1925-ben kapta meg Mikao Usuitól, 47 éves korában.Hayashi tovább fejlesztette a Mikao Usui által használt kézpozíciókat, további jelentős sikereket ért el gyógyíthatatlannak tartott betegek kezelésében. Azok a tanítványok, akiknek nem volt módjukban pénzt adni a tanulásért, egy éven át a heti hat munkanapból minimum egy napon 6-6.5 órás kezelői munkával kellett, hogy fizessenek Hayashinak. Ez akkoriban elég elfogadott dolog volt. Nála Tokióban volt bőven lehetőség a gyakorlásra: 8 kezelőágyon egyszerre 16 reiki kezelő tudta kezelni a betegeket. 33 tanítvání volt.

Takata Hawayo       1900. december 24 - 1980. dec. 12

   Az általánosan ismert mestervonal Mrs. Takata Hawayo révén hagyta el Japánt és terjedt el. Ő teremti meg azt a legendát a reiki körül, ami biztosította a módszer elterjedését szinte az egész világon.
  Az Usui Shiki Ryoho irányzatot Takata asszony hozza létre Amerikában. Hosszú ideig csak gyógyít, de nem tanít, majd amikor elkezdi (1970-ben), a reiki eredetét az amerikaiaknak kitalált speciális keresztény csomagolásban adja elő, kb. úgy, ahogy azt a legutóbbi évekig tudtuk/tudták majdnem az egész világon, Japánon kívül. Takata Reiki rendszere teljesen megegyezik a Hayashi Mester által kifejlesztett kezelési módszerrel.

 

Tiszteletbeli mestereim           (A képekre vagy a nevekre kattintva jutsz el a bemutatkozó oldalra)

Gyenis Ani

Ajánlás     Kétfajta ember létezik:

Az egyik, akinek „van” Reiki energiája, megkapta rá a behangolást, és éli azt. A másik, aki még nem tudja, hogy neki is van. Nincs rá behangolva.

Ajánlom ezt az írást azoknak, akik készek rá, hogy beleolvadjanak az Univerzum rezgésébe.

Király István Ferenc   Usui Mikao - Hayashi Chujiro - Takata Hawayo - Barbara Weber Ray - Mauren O’ Tolle - Kate Nani - Paula Horan (Karl Everding)  - Jónai Éva Hava

Hogy mondhatnám el egyszerűen, hogy én éppen olyan vagyok mint Te. Éppen olyan mindennapi „fenség”  mint Te, …meg, Te, ...meg Te. A Természetgyógyász Unió tikára, Egyesületi alelnök, mester, tanár: - csak szerepek. Szerepek, melyek köteleznek. Kötelez…  mily érdekes szó is ez. Kötél, melyben megkapaszkodhatsz, melyen felkapaszkodhatsz, mellyel megköttethetsz, mellyel megkötözhetsz, mellyel – akár az orrodnál fogva is – vezethetnek, s amely Ariadné-fonálként kivezethet..

„Ne csak mondd, értsd is a szót.”                         

 

Kerkápoly Géza Dr.

 1925.-ben születtem -tehát nem vagyok túl fiatal-15-16 éves korom körül ismerkedtem meg a Jógával. Attól kezdve több évtizeden át - 1988.-ig - csak a jógával foglalkoztam, tanulta és tanfolyamokat tartottam. Majd lehetőségem lett a legkülönfélébb keleti tanokkal, technikákkal megismerkedni. Így a Tai-Chi-vel, a Reflexoiógiával, Masszázs technikákkal, Akupresszúrával, Radiesztéziával, Rückführunggal, Bioenergiával, ChiKunggal, Extraszenzzel, a Tibeti gyógyászat alapjaival, Tao meditációval, fülgyertyázással stb

Reikis körökben szinte senki sincs, aki ne tudná pontosan mit jelent a LIZA fedőnevű reikis intézmény -- talán az egyetlen olyan reikis csoport, amely a kezdetektől a mai napig, reikizők tömegének adott folyamatosan otthont önzetlenül, a saját örömére és a benne lévő szeretet megosztására.

Kálazi Ágnes

Mielőtt rátértem volna az önismeret útjára, általános iskolában tanítottam. Imádtam a gyerekeket és a tanítást is, mégis valami hiányzott… Nem tudtam akkor még, hogy mi. Második gyermekemmel voltam gyesen, amikor megismerkedtem a reikivel. Mint a villám, úgy hasított belém a felismerés, hogy ez az!!! Meg van! Nem az iskolában kell tanítanom, hanem a reikit! De addig még hosszú volt az út… Az Út, amely bennem van…

 1952-ben születtem Debrecenben. Ascendensem Rák, nap-jegyem Bika, és az asztrológiához értők számára talán az is mond valamit, hogy az Uránusz pontosan az Ascendensemen áll.
Eredeti foglalkozásaim: fotós, alkalmazott grafikus és kiállításrendező, de dolgoztam reklámmenedzserként is. Mindezek mellett tinédzser koromtól kezdve - immár több, mint három évtizede foglalkozom ezotériával, spiritualitással, filozófiával és lélektannal; mindebből elsősorban az a keleti tudás érdekel, ami a mai nyugati ember életét teljesebbé és egészségesebbé teheti

A reikivel 1994-ben találkoztam, és egy súlyos betegségből gyógyultam meg általa.

1980-ban, 31 éves koromban egy agyembólia következményeként megbénultam és megvakultam, mely egy hónapi kezelés után féloldali bénasággá és vaksággá szelidült. Miután jobb oldali bénaság volt, ezért szinte semmit nem tudtam elvégezni, amihez az ujjak és a kéz szükséges. 1987-ben megmozdult a rög és akkor a halálból hoztak vissza. Mindaddig nem hittem Isten létezésében, attól a pillanattól egyszerűen tudom, hogy létezik. Ez annyira ijesztő élmény volt, hogy évekig nem beszéltem róla senkinek.