Tiszteletbeli mestereim

www.reikitanfolyamok.hu www.reiki.org.hu
www.mature-reiki.hu   
www.usui.hu

MaTURE Kuckó
(
Bp.V. Vármegye u. 15. kapukód:11 )


Publisher: 3T   Bp
Web mindenes: Sipi

 

   Kövesi Péter

 

   

   1952-ben születtem Debrecenben. Ascendensem Rák, nap-jegyem Bika, és az asztrológiához értők számára talán az is mond valamit, hogy az Uránusz pontosan az Ascendensemen áll.

Eredeti foglalkozásaim: fotós, alkalmazott grafikus és kiállításrendező, de dolgoztam reklámmenedzserként is. Mindezek mellett tinédzser koromtól kezdve - immár több, mint három évtizede foglalkozom ezotériával, spiritualitással, filozófiával és lélektannal; mindebből elsősorban az a keleti tudás érdekel, ami a mai nyugati ember életét teljesebbé és egészségesebbé teheti. Első előadásaimat 1978 körül tartottam Pap Gábor művészettörténész tanítványaként a szerves kultúrák témáiban. Ezidőtájt a Művészet c. Folyóirat jelentette meg első írásaimat.

Jelenlegi tevékenységem alapvetően kétirányú: ezotéria és természetgyógyászat. Néhány éve Debrecenben természetgyógyász rendelőt üzemeltetek, ahol különböző testi és lelki problémákat kezelek spirituális gyógymódokkal, reikivel, bioenergetikai és pszi-sebészeti módszerekkel, szín, hang, fényterápiával, NLP-, hipnoterápiás, transz-, valamint relaxációs, korregressziós módszerekkel stb. Számos természetgyógyászati, reforméletmód és ezoterikus kongresszuson vagyok felkért előadó. 1997-ben megkaptam a Magyar Természetgyógyászok Szövetsége "Természetgyógyászatért" díját. Debrecenben a természet-gyógyászati törvény megjelenése és a vizsgáztatás beindulása óta folymatosan oktatok a természetgyógyász vizsgákra felkészítő tanfolyamokon, és számos előadási felkérésnek teszek eleget szerte az országban. Szívesen és sokat írok. Legalább száz cikkem és tanulmányom látott napvilágot napi- és szaklapokban. Az Elixir Magazinban 1992 óta rendszeresen jelennek meg írásaim. Országos és helyi rádió- és televíziócsatornák is gyakran hívnak meg riportra, beszélgetésre. Három könyvet fordítottam angolból: kettőt a reikiről, egy harmadikat a csakrákról. Két jegyzetet írtam a reiki tanfolyamok első és második fokozatához, amelyeket a Természetgyógyászati Akadémia sokáig használt, és 2006- ban jelent meg IDŐKAPU címmel első könyvem a reinkarnációs és korregressziós terápiákról. Ezen túl két-három újabb könyvem vár kiadásra.

Reikimesteri beavatásomat Szepes Mária ajánlásával Eördögh Kristóf Svájcban élő mestertől kaptam 1992-ben. Ezt követően rövid időt Japánban is tölthettem. A tradicionális reiki mestereinek hetedik generációját képviselem (az alapító Ususi nagymestertől számítva). Alkalmam volt a reiki elérhető legeredetibb tanításait is megismernem Japánban. Rendszeresen vezetek reiki tanfolyamokat Debrecenben, Budapesten és bárhol, ahová meghívnak. Debreceni reiki-klubunk az ország legrégebbi és legnagyobb létszámú reiki-közössége.

Előadásaim, tanfolyamaim sokféle témát ölelnek fel, az ezotéria, mágia, misztika történetérol, a keleti és nyugati szellemi tanításokról, iskolákról, vallásokról, belső utakról, meditációról, szellemi fejlődésrol, természetes életmódról és gyógyításról, amelyeken eddig legalább nyolcezer ezer hallgató vett részt. Unicornis néven kétéves szellemi iskolát vezetek Budapesten és Debrecenben, és tanítok a budapesti Szintézis Szabadegyetemen. Feleségemmel, kollégáimmal és barátaimmal 1992 óta vezetek nyaranként önfejlesztő-önismereti-reiki- és életmód táborokat. Magyarországon kívül régebben Szlovákiában, jelenleg Portugáliában tartok rendszeresen különböző tanfolyamokat.

Magyar emberként úgy érzem, a mi népünknek keleti gyökereink révén különös affinitása van egy olyan teljesebb gondolkodáshoz és meditatív életszemlélethez, ami a nyugati világból jószerrel eltűnt. Európaiként viszont tudom, hogy ezt a halódó, neurotizált, a fogyasztói társadalom káprázatától elvakult civilizációt csak a teljességben gondolkodó szerves kultúrák és ezzel együtt a transzcendenciára a mienknél jóval nyitottabb, és a napi problémákat is egyszerűbb és természetesebb módon kezelni tudó, keleti típusú gondolkodásmód integrálása mentheti meg. Ezért olyan fontos számomra a tradíciók ismerete és tiszteletben tartása. Minden haladást és modernséget csak ezekre alapozva tudok elképzelni. Vallom, hogy sohasem arra kell indulni, ahol a könnyű és gyors sikert ígérik. És még valamit: a tudás önmagában kevés: fontos a gyakorlat is, és mindent a napi életben kell valóra váltani!

Remélem előbb-utóbb személyesen is találkozunk: Péter

Elérhetőség, programok, publikációk

www.ezotanito.com

Telefon: 70/2580579, szervezési ügyekben: Szabolcsi Éva, 70/2580551