Tiszteletbeli mestereink

www.reikitanfolyamok.hu www.reiki.org.hu
www.mature-reiki.hu   
www.usui.hu

MaTURE Kuckó
(
Bp.V. Vármegye u. 15. kapukód:11 )


Publisher: 3T   Bp
Web mindenes: Sipi

 

 A Reiki mint szellemi út

 

Nagyon nehéz pontosan megfogalmazni, mit is értünk szellemi fejlődés alatt, és milyen módon lehet ezt felismerni. Akik valamely szellemi utat gyakorolnak, már tudják, a különleges képességek, amellyel például betegeket lehet gyógyítani, kísérő jelenségei a szellemi út gyakorlásának. De semmiképpen se feltétel semmilyen különleges képesség megjelenése, ahogyan ezt tévesen sokak képzelik. Talán a legjobb megközelítés, hogy a szellemi fejlődés útján járó ember egyre jobban harmóniába kerül önmagával, másokkal, az egész Mindenséggel, nő benne az elfogadás, felelősségtudat, együttérzés, szeretet, igyekszik segíteni másoknak és minél kevesebbet ártani, szennyezni a szűkebb és tágabb környezetét.
Sokféle szellemi út létezik, és ezek nem ás ellenében, hanem egymást segítve működnek. Usui sensei szerint a reiki szellemi út, a boldogság elérésének „titkos” módszere. A titkosság nem azt jelenti, hogy bárki elől is el lenne zárva, hanem azt, hogy mélyebb átélés, meditatív hozzáállás is kell hozzá, amellett, hogy a kezünket a megtanultak szerint a megadott testpozíciókra helyezzük.
Természetesen már az első átadás is tekinthető szellemi útnak, gyakorlásnak, de az Usui Shiki Ryoho rendszerében a Reiki II. képzés jelenti a mérföldkövet. Úgy gondoljuk, hogy meg kell érni arra, hogy a reikit, mint szellemi utat fogadjuk el – ezért támasztanak egyes iskolák különböző feltételeket, de legalábbis gyakorlásra fordítandó időt szabnak meg az első és második fokozat között.
A reiki második átadása ugyanis nagyon komoly segítséget ad régi, kényszeres vagy mélyen rögzült gondolkodási mintáink feloldására. Az egész világról alkotott felfogásunk megváltozhat. sőt a változáson tudatosan tudunk dolgozni.
 
A reikinek, mint minden spirituális útnak a végső célja a misztikus felébredés, más néven a megvilágosodás állapotának elérése. Minden ember egyedi, nincs két azonos személy. A reiki nem fog senkiből Jézust vagy Buddhát faragni, de segít a saját tökéletesedésén folyamatosan dolgozni.
A reikit szellemi útként gyakorló ember nem a világot akarja megváltoztatni, hanem önmagát. És ha sikerül, megváltozik vele a világ is.